Hvordan tjene penger som en bokforfatter

Mange tror at det er lukrativt å være en bokforfatter. Før man begir seg ut på å leve av å skrive bøker, så må man være klar over hva virkeligheten er slik at man ikke blir skuffet over at ikke alle lever drømmen i forhold til at man håver inn millioner av kroner for hver bok man skriver. Selv om man er så heldig at et forlag er villig til å publisere boken din, så betyr ikke det at du automatisk vil selge millioner av bøker. Mange bøker selger ikke mer enn at man sitter igjen med en liten slant for det totale salget. Man må selge store mengder bøker før man tjener de store pengene, men hvis man kan selge nok bøker til at man tjener til livets opphold og til det man er fornøyd med, så kan man leve av å være en bokforfatter.

Selg bøker via bokforlag

For å få solgt en bok og faktisk tjene penger på den, så må man skrive om noe som noen ønsker å lese. Mange forfattere ønsker å skrive om temaer som interesserer dem selv om dette ikke er et tema som treffer det generelle publikum. Hvis målet er å tjene penger på boken du skriver, så bør den være mulig å selge til det generelle publikum. Hvis den ikke kan det, så vil du ikke oppnå de store salgstallene. Noen av de store kjente forfatterne som tjener store penger som forfattere kan engasjere seg dypt i hver bok og gi ut en bok i året eller annet hvert år og likevel tjene mye penger på å være forfatter, men det finnes flere forfattere som heller skriver såkalt ”kiosk”-litteratur og som kanskje gir ut flere bøker i året for å tjene nok penger til å kunne leve av å være forfattere.

Når man inngår en avtale med et forlag, så vil man få en avtale for å tjene en liten andel på hver bok. Det koster å trykke opp og markedsføre en bok, og forlaget vil ha dette dekket for å være villige til å publisere boken for deg. En måte man kan skrive om litt smalere temaer som interesserer deg, er om man skriver det på et tema for et universitet eller en høyskole hvor man er ansatt. Da kan boken din benyttes som pensum for studentene, og du kan tjene noen kroner på dette.

Tjen penger på ditt forhold med leserne

Mange forfattere tjener mer på andre engasjementer enn de gjør på selve bøkene de skriver. For eksempel kan man tjene penger på filmavtaler eller annet som gir leserne en mulighet til å oppleve boken på en annen måte. Dette kan være mer lønnsomt enn selve boken. Det gjør at forfattere har flere måter å oppnå en inntekt de kan leve av.

Publiser dine egne bøker

Du er ikke avhengig av å finne et forlag som er villige til å publisere boken din for å selge bøker. Det er også mulig å tilby boken din elektronisk. Amazon tilbyr muligheter for at du kan forsøke å selge boken din via deres nettsider. På denne måten vil du tjene mer per bok, men du må selv markedsføre den. Det kan du for eksempel gjøre via Facebook eller andre medier.