Norske konserhøydepunkter for sommeren 2017

Når som sommerferien nærmer seg, og de fleste kan se frem til noen uker med en velfortjent pause, er det også på tide å se seg om hvilke festivaler og konserter som det er verdt å besøke for sommeren 2017

Øyafestivalen 2017 i Oslo

For oslofolket er et besøk på Øyafestivalen nærmest utviklet seg til å bli en del av rutinen. Selv om innbyggerne i hovedstaden er ganske bortskjemte når det kommer til konserttilbud og andre kuturtilbud, så holder Øya seg som et av Oslos best besøkte arrangement. Utvalget av forskjellige konserter er det heller ikke noe å si på, og du kan scanne gjennom en del sider, når du ser på tilbudet som serveres, men det er kanskje lov å kritisere noe. Mye av det som tilbys er en noe soft popmusikk, ispedd en større porsjon elektronika, så vel som litt hip-hop. På den måten velger Øyafestivalen definitivt sitt publikum, og holder andre unna. På den andre siden har de klart å lage et vellykket konsept som helt tydelig passer for de mange faste besøkende, som år etter åt oppsøker festivalen.

Om vi skal nevne noen musikalske høydepunkter som havner litt utenfor, og som er litt spesielle, både når det kommer til anerkjennelse, så vel som stil, kan vi nevne Lars Vaular, så vel som Pixies fra England, så vel som gode gamle Bel Canto. Den som har lyst på litt gammeldags moro, vil kanskje også glede seg over at Vazelina Bilopphøggers har en større opptreden.

Palmesus i Kristiansand kommer til å trekke mange folk

Det blir kanskje litt dumt å snakke om Palmesus i det hele tatt. Mesteparten av billettene ble nemlig utsolgte, like etter at fjorårets festival ble avsluttet, og de nye billettene kom ut for salg. I fjor hadde festivalen hele 35 000 besøkende, noe som er et stående maksimum for alle eksisterende festivaler i Norge i dag.

Grunnen til suksessen er på den ene siden en god blanding av litt soft popmusikk og elektronika. Omgivelsene hjelper selvfølgelig også. Festivalen avholdes på Bystranda i Kristiansand, hvor du på den ene siden har nydelige bademuligheter, og på den andre siden kan nyte noen gode drinker utendørs. I fjor ble det noe tettpakket foran scenen, men det fantes muligheter for å trekke seg litt tilbake, for å nyte helheten av spetakkelet på høflig avstand.

DDE er også ute på turne igjen

Så over til noe helt annet, og litt mer harry, i alle fall om man spør mange søringer. Om du skal på festivaler lenger nordpå, står du i fare for å kunne treffe på et rockeband som faktisk har litt kultstatus oppe i de mer nordlige delene av Norge.

Bjarne Brønnbo og gutte kommer til å invitere til en ekte trønderfest i løpet av en turne som strekker seg over store deler av landet, men på mange små festivaler, og festivaler av den mellomstore typen. For den som ikke er kjent med DDE, så er dette sjansen til å oppleve noe som er blitt ganske sjeldent, nemlig et norsk rockeband som faktisk synger på norsk, og som har noen rølpetet tekster, og noen fine tekster, som handler om livet i seg selv.

Slottsfjell i Tønsberg er også et godt valg

For n’te gang inviterer også feriebyen Tønsberg til fest, oppe i byens gamle festningsverk. Slottsfjell er en mellomstor festival, som utstråler mye sjarm, og et solid utvalg av popmusikk fra nær og fjern. Utvalget kan minne litt om den samme variasjonsnøkkelen som vi finner på Øya i Oslo, men det kommer litt færre artister. Sommeridyllen er også garantert.